• Darmowa przesyłka od 500 zł
  • Darmowy odbiór w salonie
  • Możliwość zapłaty w ratach

Pomoc

Polityka prywatności

Polityka prywatności i wykorzystania plików cookies
w serwisach internetowych Spółki INTERSPORT Polska S.A.


Ochrona prywatności

Spółka INTERSPORT Polska S.A. (zwana dalej "INTERSPORT") przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności Użytkowników odwiedzających serwisy internetowe administrowane przez INTERSPORT (zwane dalej "Serwisami"). Gromadzone w dziennikach logów dane są wykorzystywane wyłącznie do celów administrowania Serwisami. Serwery automatycznie zapisują takie dane, jak żądanie strony wysyłane przez Użytkownika, datę i godzinę żądania oraz wysłania odpowiedzi, dane urządzenia (np. model sprzętu), typ przeglądarki, język przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Większość logów (dzienniki serwera) nie jest powiązanych z żadnym konkretnym Użytkownikiem. Wszelkie dane Użytkowników uzyskane za pośrednictwem Serwisów przeznaczone są na użytek INTERSPORT.

Gromadzenie danych

I. Wszelkie dane pochodzące od Użytkowników Serwisów gromadzone są na dwa sposoby:

1. informacje podawane dobrowolnie przez Użytkownika – o podanie danych osobowych prosimy Użytkowników korzystających z formularzy rejestracyjnych i kontaktowych; 

2. informacje uzyskiwane podczas korzystania z Serwisów – wśród nich mogą być:

a) adres IP – każdy komputer podłączony do Internetu ma przypisany niepowtarzalny numer, czyli adres IP; na jego podstawie można np. zidentyfikować kraj, z którego dany Użytkownik łączy się z siecią. INTERSPORT zastrzega sobie prawo do przechowywania dodatkowych logów wewnątrz serwisu, które łączą adres IP z kontem klienta. Logi te służą wyłącznie w celu analizy ewentualnych problemów technicznych przy rejestracji, logowaniu i korzystaniu z witryny.
b) pliki tekstowe (ang. "cookies") wysyłane do komputera Użytkownika podczas odwiedzania strony internetowej. Pliki cookie przechowują jedynie dane wymagane przez serwis WWW do prawidłowego działania, w tym identyfikacji aktualnie zalogowanego Użytkownika. Dane osobowe Użytkownika mogą być wyświetlane w treści stron WWW w przypadku odwiedzania konta w E-SKLEPIE lub witrynie E-KARTA. 

II. Administratorem danych zawartych w Serwisach jest INTERSPORT Polska S.A. z siedzibą w Cholerzynie, Cholerzyn 382, 32-060 Liszki.

Mechanizm cookies

Termin „plik cookie” używany w niniejszym dokumencie odnosi się do plików cookies i innych podobnych narzędzi opisanych w Dyrektywie 2009/136/WE Parlamentu Europejskiego dotyczącej przetwarzania danych osobowych i ochrony prywatności w sektorze łączności elektronicznej (Dyrektywa o prywatności i łączności elektronicznej) oraz art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego.

I. Przeglądarka internetowa może przechowywać pliki cookies na dysku komputera. W plikach cookies znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Serwisów.

II. Zawartość plików cookies nie pozwala na identyfikację Użytkownika.

III. Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe Użytkowników Serwisów.

IV. Mechanizm cookies nie jest wykorzystywany do pozyskiwania jakichkolwiek informacji o Użytkownikach , z wyjątkiem informacji o ich zachowaniu w Serwisie.

V. INTERSPORT przechowuje pliki cookies na komputerach Użytkowników w celu:

1. właściwego dopasowania Serwisów do potrzeb Użytkowników oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych;
2. zapamiętania preferencji i indywidualnych ustawień Użytkownika, pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego potrzeb;
3. tworzenia statystyk oglądalności Serwisów, które pomagają zrozumieć w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
4. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. zapisaniu danych koszyka w sklepie internetowym INTERSPORT, aby po ponownym odwiedzeniu Serwisu ich nie tracić.

VI. Rodzaje plików cookies, które są wykorzystywane w Serwisach administrowanych przez INTERSPORT.

1. Z uwagi na czas życia cookies i innych podobnych technologii, stosowane są pliki:

a) „sesyjne” (session cookies), czyli pliki tymczasowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).
b) „stałe” (persistent cookies), które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

2. Ze względu na cel, jakiemu służą cookies i inne podobne technologie, stosowane są następujące rodzaje plików: 

a) „niezbędne” - pliki cookies umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
b) służące do zapewnienia bezpieczeństwa - pliki cookies wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
c) „wydajnościowe”- pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
d) „funkcjonalne” - pliki cookies umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
e) „reklamowe” - pliki cookies umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych optymalnie dostosowanych do ich zainteresowań. 

VII. Użytkownik posiada możliwość takiego skonfigurowania przeglądarki internetowej, aby całkowicie lub częściowo wyłączyć przechowywanie plików cookies na dysku twardym komputera. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu.

VIII. INTERSPORT informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

IX. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej) w sekcji „Pomoc” oraz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/.

Wykorzystywanie danych

I. Dane zbierane w ramach Serwisów służą do zapewnienia określonych usług naszym Użytkownikom oraz do celów administracyjnych i statystycznych, a także do ochrony Serwisów.

II. Dane te nie będą sprzedawane ani udostępniane innym instytucjom lub organizacjom ani osobom, które nie są pracownikami lub stałymi współpracownikami INTERSPORT. Dostęp do danych posiadają współpracujący INTERSPORT, reklamodawcy oraz partnerzy, a także firma Google Inc. poprzez wykorzystywanie danych do celów statystycznych funkcjonalności Google Analytics oraz reklamowych Google AdWords.

III. Na podstawie informacji uzyskanych w ramach Serwisów, INTERSPORT może sporządzać zbiorcze zestawienia statystyczne, które mogą być ujawniane osobom trzecim. Zestawienia takie nie zawierają jednak żadnych danych pozwalających na identyfikację pojedynczych Użytkowników.

IV. INTERSPORT zapewnia Użytkownikom realizację uprawnień wynikających z art.173 Prawa Telekomunikacyjnego oraz art. 32 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926, z późn. zm.), w szczególności prawo wglądu do własnych danych, prawo odwołania w każdym czasie zgody na przetwarzanie danych osobowych ich dotyczących, prawo żądania aktualizacji danych oraz prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania ich danych w przypadkach określonych w przepisach tej ustawy.

Bezpieczeństwo

I. INTERSPORT dokłada wszelkich starań, aby chronić Serwisy przed nieuprawnionym dostępem osób trzecich. W tym celu stosowane są m.in. firewall, urządzenia zabezpieczające serwery, urządzenia szyfrujące oraz fizyczne środki bezpieczeństwa. Wszystkie dane są szyfrowane na drodze między serwerem a komputerem Użytkownika, w tym również formularze.

II. Serwisy INTERSPORT zawierają odnośniki do innych stron internetowych. Rekomendujemy, aby po przejściu na inne witryny, zapoznać się z obowiązującą tam polityką prywatności. INTERSPORT nie odpowiada za politykę prywatności stron internetowych, do których odnośniki umieszczone są na stronach serwisu.

Zmiany

W przypadku zmiany Polityki Prywatności obowiązującej w Serwisach, INTERSPORT zamieści odpowiednią modyfikację na niniejszej podstronie.

Jak wykorzystać bony eKarta

Co to są bony lojalnościowe?

Bony lojalnościowe uprawniają do zniżek podczas dokonywania zakupów w sklepach INTERSPORT oraz w sklepie internetowym. Wydawane są w ramach eKarty, więcej informacji można uzyskać pod adresem: https://www.intersport.pl/ekarta

Posiadam eKartę. Czy można to wykorzystać w sklepie internetowym?

Aby móc korzystać z przywilejów eKarty konta w sklepie internetowym i eKarty muszą być powiązane. Dzieje się to automatycznie, gdy oba konta posiadają identyczny adres email. Po połączeniu kont, wszystkie dokonane zakupy będą automatycznie doliczane do konta w programie lojalnościowym, będzie można także wykorzystać bony w sklepie internetowym. 

Jak sprawdzić moje aktywne bony w sklepie internetowym?

Aby móc wykorzystać bony lojalnościowe w sklepie internetowym w pierwszej kolejności nalezy zalogować się w sklepie internetowym za pomocą adresu email, który został podany podczas rejestracji eKarty. Osoby, które wykonują tę czynność po raz pierwszy muszą skorzystać z opcji "nie pamiętam hasła", aby zostało wygenerowane nowe hasło do konta w sklepie internetowym. Po zalogowaniu w zakładce Moje konto/Program lojalnościowy można sprawdzić aktywne bony i ich wartości. 

Posiadam eKartę, czy muszę się rejestrować?

Nie, jeżeli posiadasz uzupełniony adres email na koncie dla aktywnych. Twoje dane zostały automatyczne przeniesione do sklepu internetowego i możesz już korzystać z tego konta, logując się na ten sam adres email. Wystarczy przy pierwszym logowaniu skorzystać z funkcji "nie pamiętam hasła", aby zostało wygenerowane nowe hasło do konta w sklepie internetowym.

Nie rejestrowałem się w esklepie, a podczas rejestracji otrzymuje komunikat, że konto o podanym adresie email już istnieje?

Twoje konto zostało przeniesione z eKarty. Wystarczy przy pierwszym logowaniu skorzystać z funkcji "nie pamiętam hasła", aby zostało wygenerowane nowe hasło do konta w sklepie internetowym i wysłane na Twój adres email podany podczas rejestracji eKarty.

Jak wykorzystać aktywne bony?

Po dodaniu produktów do koszyka, przejdź do szczegółów koszyka. Tam z listy rozwijalnej będzie można wybrać aktywne bony, przypisane do Twojej eKarty. Po dodaniu bonu wartość zamówienia zostanie obniżona. Ważne: tylko zalogowani klienci mogą wykorzystać swoje aktywne bony.

Jak sprawdzić czy bony zostały dodane do zamówienia?

Po dodaniu bonu wartość zamówienia zostanie obniżona. Wykorzystany bon pojawi się także na liście bonów dodanych do zamówienia. Będzie można go także usunąć z zamówienia klikając na widniejący obok bonu znak krzyżyka.


Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania sprawdź tutaj.

Reklamacje

Jeżeli po otrzymaniu towaru Klient znajdzie w nim wady techniczne, może skorzystać ze świadczeń gwarancyjnych.

W przypadku stwierdzenia uszkodzeń mechanicznych, powstałych podczas dostawy lub skierowania reklamacji bezpośrednio do sprzedawcy Klient powinien odesłać wadliwy produkt na własny koszt na adres sklepu INTERSPORT Polska S.A. widniejący na paragonie. Sklep nie przyjmuje żadnych przesyłek odsyłanych za pobraniem. Do reklamowanego towaru należy dołączyć dokument zakupu.

Reklamacje rozpatrywane są najpóźniej w ciągu 14 dni od daty otrzymania przez sklep przesyłki z reklamowanym produktem.

W przypadku uzasadnionej reklamacji, towar uszkodzony zostanie naprawiony lub wymieniony na inny, pełnowartościowy, a jeśli będzie to już niemożliwe (na przykład z powodu wyczerpania towaru), sklep zwróci nabywcy równowartość ceny produktu lub zaoferuje mu inne, dostępne w sklepie towary do wyboru. Reklamacja powinna zawierać opis wady towaru oraz dzień powstania wady.

Link: Regulamin eSklepu

Wymiana towaru

Każdy zakupiony towar poprzez sklep internetowy Intersport można do 14 dni od daty odbioru zwrócić lub wymienić. 

W przypadku podjęcia decyzji o wymianie towaru, Zamawiający powinien odesłać towar należycie zapakowany w terminie do 14 dni, od daty zawarcia umowy, do salonu z którego towar pochodzi (adres oddziału na paragonie/fakturze) wraz z kopią dokumentu zakupu oraz formularzem odstąpienia od umowy (link) lub wymienić towar osobiście w dowolnym salonie Intersport na terenie Rzeczpospolitej Polskiej. Koszty wysyłki wymienianego towaru pokrywane są przez Zamawiającego.

Wymieniany towar nie powinien nosić sladów użycia oraz powinien nadawać się do odsprzedaży. W innym wypadku odstąpienie od umowy może wiązać się z potrąceniem utraconej wartości wymienianego towaru zgodnie z regulaminem esklepu (link).

Jeśli wszystkie ww. warunki wymiany towaru zostaną spełnione, salon który otrzymał wymieniany towar odeśle wymieniony towar. Wymiana osobista towaru w salonie nie generuje dodatkowych kosztów, chyba że wymieniany towar jest droższy od zakupionego.

Jeżeli zachodzi konieczność wymiany towaru na inny model, należy skorzystać z opcji zwrotu (informacje tutaj) a następnie złożyć kolejne zamówienie na inny towar.

Więcej informacji wraz z załącznikami zawiera nowy Regulamin eSklepu pod tym linkiem.

Czas realizacji zamówienia

Przybliżony termin wysyłki zaznaczony jest przy każdym produkcie i jest liczony od chwili potwierdzenia zamówienia. Jeżeli zamówienie składa się z kilku produktów, czas realizacji liczony jest od najdłuższego terminu.

Czas realizacji zamówienia podawany jest w dniach roboczych. Dla zamówień złożonych w dni wolne, czas realizcji jest liczony od następnego dnia roboczego, po dniu, w którym zostało złożone zamówienie.

Zastrzeżenia prawne

Zamieszczone na stronach sklepu ceny są jedynie zaproszeniem do składania ofert w rozumieniu art. 71 Kodeksu Cywilnego i nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu Cywilnego. Prezentowany katalog produktów nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego, a ma jedynie charakter informacyjny.

Producent zastrzega sobie prawo do wprowadzenia w każdej chwili zmian w odniesieniu do specyfikacji opisanych i przedstawionych produktów.

Zdjęcia prezentowane w sklepie są poglądowe i mogą różnić się nieznacznie od rzeczywistych.

Koszty i sposoby dostawy

Sposób dostawyWartość zamówieniaKoszt dostawy
Przedpłata na kontoPobranie przez kuriera
Kurier DPDdo 500 zł13 zł17 zł
Kurier DPDpowyżej 500 zł0 zł0 zł
Odbiór osobisty*do 500 zł0 zł**-
Do zamówień powyżej 500 zł przesyłka GRATIS!



*Odbiór osobisty w sklepach INTERSPORT możliwy jest tylko po wcześniejszym opłaceniu zamówienia. Tylko po zaksięgowaniu wpłaty zamówienie zostanie przekazane do realizacji, a towar wysłany do salonu docelowego.


** Od 15 lipca 2011 odbiór osobisty w sklepach INTERSPORT jest zwolniony z opłat za dostawę.

Zwroty

Informujemy, że przysługuje możliwość odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni od daty otrzymania przesyłki. Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami.


Bezpłatny zwrot w sklepie stacjonarnym:

W ciągu 14 dni od otrzymania przesyłki wypełnij dołączony formularz odstąpienia od umowy i prześlij jego skan lub zdjęcie na adres sklep@intersport.pl.
Dostarcz produkt wraz z wypełnionym formularzem i kopią dokumentu zakupu do dowolnego sklepu stacjonarnego w Polsce w ciągu 14 dni od daty wysłania skanu formularza.
Zwrot pieniędzy otrzymasz w sklepie stacjonarnym(*) w formie gotówki lub przelewem na konto bankowe (W przypadku płatności przez PayU lub przelewem na konto bankowe, zwrot zostanie przesłany na konto/kartę, z którego zamówienie zostało opłacone. W przypadku wysyłki za pobraniem, prosimy o podanie numeru konta bankowego).


Zwrot na koszt klienta:

W ciągu 14 dni od otrzymania przesyłki wypełnij dołączony formularz odstąpienia od umowy i prześlij jego skan lub zdjęcie na adres sklep@intersport.pl.
Wyślij produkt wraz z wypełnionym formularzem i kopią faktury na adres oddziału, (znajdujący się na fakturze) w ciągu 14 dni od daty wysłania skanu formularza. Wysyłki możesz dokonać Pocztą Polską lub kurierem.
Pieniądze za zamówienie(*) zostaną zwrócone w ciągu 14 dni od otrzymania zwracanego towaru. W przypadku płatności przez PayU lub przelewem na konto bankowe, zwrot zostanie przesłany na konto/kartę, z którego zamówienie zostało opłacone. W przypadku wysyłki za pobraniem, prosimy o podanie numeru konta bankowego.


* - dotyczy produktów, których wartość nie została zmniejszona poprzez korzystanie w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia charakteru, cech i funkcjonowania rzeczy. W pozostałych przypadkach zwrot realizowany jest po wycenie utraty wartości towaru przez rzeczoznawcę.


Wzór oświadczenia o zwrocie towaru dostępny jest w formacie PDF pod linkiem.

Pouczenie o odstąpieniu od umowy dostępne jest w formacie PDF pod linkiem.

Więcej informacji wraz z załącznikami zawiera Regulamin eSklepu pod tym linkiem.

Strategia towarowa i producenci

Polityka asortymentowa

Większość oferty sieci sklepów INTERSPORT Polska stanowią marki wiodących producentów sportowych na świecie i ich oferty specjalne. Kolekcja wzbogacana jest sezonowo markami uzupełniającymi oraz markami własnymi INTERSPORT. 

MARKI WIODĄCE (alfabetycznie) – Adidas, Alpina, Arena, Asics, Atomic, Berkner, Buff, Burton, Descente, Everlast, Fischer, Giant, Head, Jack Wolfskin, K2, Merrell, Nike, The North Face, Odlo, Puma, Reebok, Rollerblade, Rontil, Rossignol, Salomon, Speedo, Spokey, Under Armour, Uvex, Volkl.  

OFERTY SPECJALNE wiodących marek –  to modele niedostępne w sprzedaży katalogowej, zaprojektowane na specjalne zamówienie dla Grupy INTERSPORT i dostępne wyłącznie  w sklepach tej sieci. INTERSPORT ma obecnie najbogatszy wybór ofert specjalnych marek strategicznych na świecie.   

MARKI UZUPEŁNIAJĄCE (alfabetycznie) – Abus, Accent, Activita, Aim, Anon, B2, Babolat, Barts, Basis, Bauer, Benlee, Bestway, Bolle, Brunotti, Butterfly, Campagnolo, Camping Gas, Cat, Cep, Citadel, Coleman, Columbia, Contim, Continental, Craft, Cressi, Dalbello, Del Alpi, Deuter, Dunlop, Ecco, Elan, Feba, 4F, Fila, Gabel, Garmin, Garmont, Geobike, Giro, Goggle, Grangers, Gri Sport, Hanna, Hektor, Helly Hansen, Icebreaker, JJW, Keen, Kettler, Killtec, Komperdel, Lange, Leki, Lonsdale, Lowe Alpine, MacTronic, Mammut, Mechanics, Meindl, Mikasa, Mueller, Nikwax, Nordica, Nutrend, Olang, Opl, ONeill, Only Hot, Oshee, Packlon, Phenix, Polar, Powerblade, Protest, Quiksilver, Raibaru, Reda, Relax, Reusch, Rider, Romet, Roxy, Salewa, Schildkrot, Sea To Summit, Seac Sub, Shimano, Shock, Sidas, Sigma, SMJ, Spalding, Spotlite, Spree, Suunto, Tempish, Topeak, Toro, Trelock, Tusa, Vans, Viking, Vision, Wilson, X-Bionic, Xenofit, x-socks, Ziener, Zulla.

MARKI WŁASNE „INTERSPORT” (alfabetycznie) – Genesis, Energetics, Etirel, Firefly McKinley, Nakamura, Pro Touch, Tecno Pro.


E-Raty BGŻ

Poniżej przedstawiamy Państwu ofertę ratalną dostępną w sklepie internetowym sieci INTERSPORT Polska SA. W kilku podpunktach dowiedzą się Państwo jak wygląda cały proces zakupu towaru poprzez raty w banku BGŻ BNP Paribas.

Zobacz prezentację jak kupować na raty

Jeśli masz pytania, skontaktuj się z nami


Zadzwoń do Biura Obsługi Klienta

801 500 502

+48 12 444 88 88


Czynne w godzinach:

Poniedzałek - Piątek

9:00 - 19:00

Sobota

9:00 - 15:00


Napisz do nas.

Przejdź do formularza kontaktowego.