Baton proteinowy pistacjowy ActivLab De Luxe Lean
Activita

Baton proteinowy pistacjowy ActivLab De Luxe Lean

6,99
Rozmiar
50g
  • Znajdź w sklepie
  • Darmowa dostawa od 100 zł
  • Zwrot do 30 dni
Opis Produktu

De Luxe Lean Bar to wysoko białkowy baton, zawierający blisko 15 g protein w jednej porcji (50 g), pochodzących z izolatu białka mleka oraz izolatu białka sojowego. Białka stanowią materiał budulcowy organizmu, a także regulują procesy przemiany materii. Pełnią również funkcje naprawcze uszkodzonych tkanek, pomagają w utrzymaniu bilansu wodnego oraz równowagi kwasowo-zasadowej ustroju.

Odpowiednie spożycie białka jest kluczowym elementem całej strategii żywieniowo-treningowej osoby aktywnej fizycznie oraz sportowca. Optymalizuje ono proces regeneracji powysiłkowej, pracę układu odpornościowego, jak również wyraźnie wpływa na wzrost oraz utrzymanie beztłuszczowej masy ciała.

Zaletą De Luxe Lean Bar jest niska zawartość cukru 1,8 g w jednej porcji oraz obecność błonnika pokarmowego 2,3 g w jednej porcji, co korzystnie wpływa na obniżenie indeksu oraz ładunku glikemicznego produktu.

W składzie produktu De Luxe Lean Bar znajduje się także umiarkowana ilość węglowodanów (19,4 g w jednej porcji) o niskim indeksie glikemicznym oraz tłuszczu (6,1 g w jednej porcji). Źródłem węglowodanów w batonie marki Activlab jest maltitol, a więc organiczny związek chemiczny należący do grupy polioli (alkoholi wielowodorotlenowych), który jest niemal tak samo słodki jak biały cukier (względna słodkość malitolu wynosi 0,6-0,9 podczas gdy sacharozy 1,0), lecz zawiera o połowę mniej kalorii (około 2 kcal/g).

Składniki:

substancja słodząca, syrop maltitolowy, powłoka mleczna (substancja słodząca maltitol, całkowicie utwardzony olej z ziaren palmowych, kakao, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka mleka w proszku, emulgatory: lecytyna sojowa i polirycynooleinian poliglicerolu, aromat), izolat białka mleka, izolat białka sojowego, hydrolizat żelatynowy, tłuszcz roślinny (olej z ziaren palmowych, olej palmowy, olej z ziaren shea), substancja zagęszczająca: polidekstroza, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna, skrobia kukurydziana, krem o smaku waniliowym (substancja słodząca: maltitol, olej palmowy, olej z ziaren shea, serwatka (w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, aromat, barwnik: ekstrakt z papryki), płatki sojowe, ekstrudat ryżowo-ziemniaczany (ryż, puree ziemniaczane, cukier, błonnik pszenny, burak czerwony), emulgator: lecytyna rzepakowa, aromat, koncentrat z krokosza barwierskiego, ekstrakt ze spiruliny, substancja konserwująca: kwas sorbowy.