Aminokwasy BCAA Olimp BCAA Xplode Powder 280g
OLIMP

Aminokwasy BCAA Olimp BCAA Xplode Powder 280g

79,99
Rozmiar
280g
Opis Produktu

Suplement Olimp zawierający kompleks aminokwasów rozgałęzionych BCAA wzbogaconych o l-glutaminę oraz witaminę B6. BCAA Xplode Powder® to jeden z najpopularniejszych dostępnych preparatów w swojej kategorii, jest przeznaczony dla amatorów i wyczynowych sportowców. Nie zawiera cukru i posiada białko, dlatego doskonale nadaje się do wykorzystywania podczas pracy nad mięśniami, a także jako dodatek do zbilansowanej diety podczas odchudzania.

 

Metabolizm białka wspomaga witamina B6. Wspiera ona także utrzymanie właściwego metabolizmu energetycznego, funkcji psychologicznych oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

 

 

Dawkowanie:
1-2 porcji dziennie – przed posiłkiem lub treningiem oraz po treningu lub przed snem. 1 porcję (10 g proszku = 1 miarka) rozpuścić w 200 ml wody. Spożyć zaraz po przygotowaniu.

 

 

Wartość odżywcza 1 porcja (10 g) 2 porcje (20 g) na 100 g
Wartość energetyczna 158 kJ/ 38 kcal 317 kJ/ 75 kcal 1584 kJ/ 377 kcal
Tłuszcz < 0,5 g < 0,5 g < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g < 0,1 g 0,2 g
Węglowodany 0 g 0 g 0 g
w tym cukry 0 g 0 g 0 g
Białko 5,1 g 10 g 51 g
Sól 0,60 g 1,2 g 6,0 g
Wit. B6 2 mg (143%*) 4 mg (286%*) 20 mg (1429%*)
Aminokwasy rozgałęzione BCAA
w tym:
6,0 g 12 g 60 g
L-leucyna 3,0 g 6,0 g 30 g
L-walina 1,5 g 3,0 g 15 g
L-izoleucyna 1,5 g 3,0 g 15 g
L-glutamina 1,0 g 2,0 g 10 g

 

 

Skład:

  • Składniki: wolne aminokwasy BCAA (L-leucyna, L-walina, L-izoleucyna)
  • regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu
  • L-glutamina
  • aromaty
  • substancja zagęszczająca – guma arabska
  • barwniki
  • substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza
  • substancje przeciwzbrylające – fosforany wapnia, dwutlenek krzemu
  • emulgator – lecytyny (z soi)
  • chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6,
  • Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków