Baton białkowy Olimp Protein Bar 64g
OLIMP

Baton białkowy Olimp Protein Bar 64g

11,99
Rozmiar
64G
Opis Produktu

Wysokobiałkowy (30% białka) chrupki baton dekorowany mleczną czekoladą. Jest słodką nagrodą za trud włożony na treningu! Można go mieć zawsze przy sobie i sięgać niego, gdy tylko będziesz miał ochotę!

Jest przepyszną przekąską, zawiera wysoką zawartość błonnika pokarmowego z niewielką ilością cukru w każdej porcji!

Dawkowanie:
1 baton Matrix dziennie jako zastąpienie posiłku w diecie niskokalorycznej w celu utrzymania masy ciała po utracie wagi. Popić dużą ilością wody. Produkt ten stanowi tylko część diety o ograniczonej ilości energii. Niezbędną częścią takiej diety są inne środki spożywcze. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.

Informacja o wartości odżywczej (dla smaku wiśniowego, dla innych smaków może się różnić) na porcję (baton 64 g) na 100 g
Wartość energetyczna 984 kJ/236 kcal 1537 kJ/369 kcal
Tłuszcz,
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone
11 g

7,0 g
17 g

11 g

Węglowodany, w tym:
cukry
alkohole wielowodorotlenowe (poliole)

19 g
2,1 g
14 g

29 g
3,3 g
22 g
Błonnik 4,9 g 7,6 g
Białko 19 g 30 g
Sól 0,35 g 0,54 g

Skład: (dla smaku wiśniowego, składy innych smaków mogą się różnić)

  • 30% polewa z białej czekolady zawiera substancję słodzącą
    • substancja słodząca – maltitole
    • tłuszcz kakaowy
    • mleko pełne w proszku
    • emulgator – lecytyny
    • naturalny aromat waniliowy
  • 18% warstwa karmelowa o smaku wiśniowym z błonnikiem
    • polidekstroza
    • mleko zagęszczone
    • tłuszcz kakaowy
    • kwas – kwas cytrynowy
    • substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole
    • emulgator – lecytyny
    • aromat
    • woda
    • barwnik – karmin
  • białka mleka
  • hydrolizat kolagenu
  • 8,6% chrupki sojowe
    • białko sojowe
    • mąka ryżowa
    • ekstrakt słodowy jęczmienia
    • sól
  • substancja utrzymująca wilgoć – glicerol
  • białko sojowe
  • woda
  • olej kokosowy
  • 1,6% czekolada mleczna
    • substancja słodząca – maltitole
    • tłuszcz kakaowy
    • mleko pełne w proszku
    • miazga kakaowa
    • emulgator – lecytyny (sojowe)
    • naturalny aromat waniliowy
  • aromaty
  • kwas – kwas cytrynowy
  • substancja wypełniająca – celuloza mikrokrystaliczna
  • może dodatkowo zawierać jaja, orzechy, orzeszki ziemne (arachidowe).